KLEINE BADKAMER INRICHTEN

Een vaak gestelde vraag : een kleine badkamer het best inrichten, hoe doe je dat nu?
We geven jullie graag wat tips en inspiratie uit onze realisaties !

KIES XXL-TEGELS

kleine badkamer inrichten

Bij deze badkamer in Tremelo hebben we gebruik gemaakt van XXL-tegels op zowel de wanden als op de vloer. 

Een tegel is zo breed als de douche, waardoor je slechts 4 horizontale voegen in de ganse douche krijgt. Dit maakt het optisch breder. Om een gevoel van ruimte te creëren is een licht glanzende keramische tegel ideaal. Dit geldt voor vloertegels zowel als wandtegels. Daarbovenop zijn keramische tegels duurzaam, onderhoudsvriendelijk en vaak ook een stuk goedkoper dan wanneer je bijvoorbeeld voor natuursteen gaat.

Nog een voordeel aan XXL-tegels zijn minder voegen. Minder voegen is ook minder onderhoud of poetswerk! Ga daarom voor grote tegels met weinig motief. Je badkamer krijgt zo een veel rustigere, ruimtelijkere uitstraling.

Ben je niet zo weg van grote tegels?  Dan zijn iets kleinere keramische tegels met weinig motief ook een optie.  Tevens is het ook belangrijk dat je de tegels tot aan het plafond laat doorlopen. Dit geeft een rustgevend effect.

REFLECTEER HET DAGLICHT

kleine badkamer inrichten

Grote spiegels zorgen voor een ruimtelijk gevoel. Een pluspunt is wanneer je de spiegel op de wand hangt die haaks staat op het raam, want zo reflecteer je het daglicht en lijkt de ruimte groter.

Bij deze badkamer in Heist-Goor hebben we een Velux dakraam geplaatst naast de wand met het badmeubel. De spiegel heeft rondom LED licht, wat een extra vleugje sfeer geeft.

Leuk nieuwtje : de nieuwe generatie badkamerspiegels zijn uitgerust met een anti-condens mechanisme, dus nooit meer een aangedampte spiegel na het douchen !

MAAK SLIM GEBRUIK VAN PLAFOND VERWARMING

badkamerrenovatie te Herenthout

Ook bij deze badkamer in Herenthout is gekozen voor een infrarood verwarmingspaneel. Deze worden bevestigd aan het plafond waardoor een extra stuk muur vrijkomt. Met een infrarood verwarmingspaneel bespaar je gemiddeld 50% op je energiefactuur en daarnaast geeft het een onmiddellijk weldadige warmte, zoals in een infraroodcabine. 

EXTRA OPBERGRUIMTE

kleine badkamer inrichten

Maak gebruik van kleine opbergruimtes zoals een ingewerkte nis in de douche of naast het bad.
We werken deze af in wandtegels of in natuursteen en voorzien het van een LED-verlichting. Zo geef je de ruimte een extra dimensie én het is handig om je douchegel op kwijt te geraken ! 

GEBRUIK HELDERE DOUCHEWANDEN

inloopdouche met xxl-tegels

Je kunt vele douchewanden vinden die gemaakt zijn van mat glas.
Maar in de kleine badkamer adviseren wij dat je douchewanden gebruikt die zijn gemaakt van helder glas. Je kunt er dwars doorheen kijken waardoor er een ruimtelijk effect ontstaat, zonder dat er ruimte van de badkamer zelf verloren gaat zoals in deze inloopdouche te Hulshout. Ook hier maakte we gebruik van de XXL-tegels in de douche en als vloerplaat. Een landelijk en warm accent werd gelegd door de mozaïekstrook in aansluitende kleur.

PLAATS EEN SCHUIFDEUR

badkamerrenovatie schuifdeur

Bij deze badkamer te Baal installeerde we een stalen loftdeur met melkglas. Een schuifdeur is plaatsbesparend doordat er geen draaihoek van de deur aanwezig is. Daarnaast zorgt het melkglas voor extra lichtinval maar voorziet het toch de nodige privacy. Voor mensen die minder mobiel zijn opent een schuifdeur doorgaans ook makkelijker dan een opendraaiende deur.

EEN ZWEVEND MEUBEL

kleine badkamer inrichten

Meubels die niet op de grond staan, maar als het ware ‘zweven’, lijken minder ruimte in te nemen. De tegelvloer wordt dan namelijk niet onderbroken, waardoor de lijnen mooi door lopen. Kies er bijvoorbeeld voor om je toilet of kastjes aan de muur te hangen. Dit is ook een stuk handiger schoon te houden! Wil je toch graag een bad? Koop dan een bad op pootjes. Zo lijkt je badkamer optisch groter. 

BeTTR - projects

Reeds 3 generaties lang worden de vloer- en tegelwerken in onze familie van vader op zoon doorgegeven. Ook ík heb de microbe van thuis uit meegekregen. Ondertussen heb ik me verdiept in renovaties : want iets geleefd omtoveren tot iets adembenemend nieuw geeft mij een geweldig gevoel.  
MIJN PROJECTEN, DAAR BEN IK DAN OOK FIER OP !

Wanneer je toe bent aan een totale badkamerrenovatie of een extra slaap- of badkamer op de zolder wil maken of je je woning energiezuinig wil renoveren, ben je bij BeTTR beter geholpen !
Van het uitbreken van de oude badkamer tot het plaatsen van nieuwe vloer, isolatie, gyproc wanden, het verplaatsen van afvoerbuizen en elektriciteit, maatkasten en schilderwerken, tot plaatsen van trappen en Velux dakramen bij BeTTR kan je voor het ganse pakket terecht !

Uw droom, ons project !

Met veel zorgvuldigheid en volgens de regels van de kunst gaan we elk renovatieproject aan. Een goede communicatie en duidelijke afspraken staan steeds centraal zodat je gerust en in alle vertrouwen je droom ziet verwezenlijkt worden.

Heb je vragen of wens je graag een afspraak?
Twijfel niet om contact met ons
op te nemen !

Bert De Preter – Zaakvoerder
GSM: 0493/152762
MAIL : bert@bettr-projects.be